17. marts 2011

Maskinen gløder idag.

Åh, det er en dejlig dag. Var i syklub igår og fik klippet ud til bukser til ungerne, fik leget med applikation, hyggesludret og drukket en masse te. Idag  har den så stået på syning. Min Rasmus på 8½ er lidt svær at sy tøj til. Tshirts og jeans er hvad han går i, så jeg har haft lidt problemer med at finde på noget fornuftigt at sy til ham. Men så opdagede vi at han mangler korte natbukser. Og hvis der er noget S&S har i masssevis af, så er det da jerseystoffer med flotte print, også til 8-årige drenge. Han valgte selv, og her til formiddag fik jeg så 2 par spyttet ud af maskinen. Ikke helt uden host, da jeg ikke har syet så meget i jersey før. Men jeg er ok med resultatet. Håber også han er det. Et par leggings til den unge dame blev det også til, der skulle jeg også lige prøve en teknik af som så ikke fungerede, men de er fine og jeg håber de passer.
Men jeg vil meget gerne have nogle sytips her. Jeg har en overlocker, men den kan ikke sy dæksømme. Når jeg lægger op på alm. maskine bliver det grimt da det jo er strækstof, der helst skulle kunne blive ved med at strække. Jeg har her syet mancheter på benene og det fungerer, ligesom jeg har syet stof på som var det rib i taljen. Men jeg ville jo helst have lavet en fin ombukning. Hvad gør I ? Skal jeg spare sammen til en cover-stitcher eller er der en sej metode jeg bare ikke kender ?? Help !

4 kommentarer:

 1. Sikke nogle dejlige hvaler, jeg synes jeg kan høre S&S kalder på mig. Jeg har ikke forstand på overlockere, men jeg kunne rigtig godt tænke mig en. Hvilken model har og er du glad for den udover den ikke syer dæksøm? Hvad syer du mest på den?
  Kh
  Monika

  SvarSlet
 2. Så fede de hvalbukser. Hansebarnet ville også elske sådan nogle.

  SvarSlet
 3. Hej Monika. Jeg har en Bernina, nogen med 700D tror jeg. En begynder-overlocker. Jeg er superglad for den og syr alt hvad kan komme afsted med på den. Især tøj til ungerne. Det får lige den ekstra finish med overlockede sømme. Og i strækstoffer er den uundværlig. God weekend :)
  Signe: Jeg syr også på bestilling :)

  SvarSlet
 4. Hej. Hvis ikke du kender den, kan jeg anbefale en "tvilling-nål" til symaskinen. Den syer 2 paralle stikninger på forsiden og en form for zig-zag på bagsiden, så det er en let elastisk søm (man syer fra forsiden). Det giver ovenikøbet det professionelle look fra købte t-shirts! God arbejdslyst.

  SvarSlet