12. februar 2012

Bukser og tunika

Hrmmm. Ja, jeg har vist været lidt fraværende her på bloggen... Men jeg har da fået lavet en smule i mellemtiden. Men kun lidt.. I går morges kom Rosa op i soveværelset med sin turkise sommerfuglebluse. "Den vil jeg ha på, mor"  Ok, siger mor. Så står jeg lige op og syr et par bukser der passer til. Øjeblik.  Jeg har længe haft det sortprikkede stof til at ligge til netop samme formål, men er bare ikke rigtig nået dertil. Latterligt, i betragtning af at det kun lige tog mig en time inkl. klipning at flikke dem her sammen. Der er så heller ikke en eneste detalje på. Det kommer der på de næste.
Jeg blev inspireret til tunikaen her hos Klappekage. Jeg synes umiddelbart hendes snit er lidt bedre. Det skal der nok arbejdes lidt med... Den blev dog godt modtaget og damen valgte den selv til dagens påklædning. Tror jeg skal lave nogle flere i denne model. Kunne godt finde på at sætte lange ærmer på i en jersey-agtig kvalitet
Stoffet med paraplyer og det med prikker er købt hos Hawthorne i USA og mønsteret er fra SYmagasinets julenr.
Jeg har ellers et ret ambivalent forhold til at putte børn i sort. Min mor, som var klarinetist i Odense Symfoniorkester og derfor altid spillede koncerter iført sort tøj, havde den holdning at børn ikke skulle gå i sort. Jeg havde som barn ikke selv noget sort tøj overhovedet, og har mere eller mindre ubevidst videreført princippet til mine egne. Jeg lemper lidt ved drengene, men ved Rosa holder jeg meget igen. Disse bukser som på afstand ikke ser prikkede ud, er faktisk temmelig grænseoverskridende for mig. Ok, et sort tylskørt fra føtex købte jeg også for nyligt til hende, men det var også med den følelse af at have overskreden en regel. Jeg kan godt se det ser fedt ud med sort og hvid stribede strømper, sort tylskørt og top, vest osv... men jeg må indrømme at jeg helst ser mine børn i farver :o)
Og så længe Rosa yndlingsfarver er lyserød og lilla så er jeg med på vognen. Det sorte kommer jo nok helt af síg selv på et tidspunkt.

3 kommentarer:

 1. Hvor er. Et sødt og rosa er vel nok yndig!
  Jeg har det også svært med sort til børn. Det er ikke er børnefarve, synes jeg.

  SvarSlet
 2. Rigtig sødt tøj du har lavet - er tunikaen lavet efter "julekjole-mønstret" i symagasinet?
  Jeg syede nemlig julekjoler og synes umiddelbart at det ligner.
  Det med sort til børn var jeg enig med dig i, lige til mit barnebarn på 5 fik sort på - det klder hende faktisk rigtig godt, men der er som regel også altid sat et eller andet pang-farvet til.

  SvarSlet